PROGRAMMABESCHRIJVING


Yogini rosa Retreats

Yogini rosa Retreats zijn er voor vrouwen die geconfronteerd zijn met de ziekte (borst)kanker. Tijdens deze week worden er activiteiten, workshops en behandelingen aangeboden die zullen helpen om beter om te kunnen gaan met de gevolgen van de ziekte. Een Yogini rosa Retreat ondersteunt bij het herstelproces van lichaam en geest. Het samenzijn met andere vrouwen op dezelfde reis geeft vaak nieuw inzicht, kracht en energie. Het helpt bij het proces om (borst)kanker een plek te geven. Het retreat wordt verzorgd door een team van deskundige vrouwen met ieder haar specialisme, ondersteund door vrijwilligers die de gevolgen van de ziekte en behandeling vaak zelf hebben meegemaakt.

 

WAT KUN JE VERWACHTEN


Yoga

Een mix van verschillende helende yoga stijlen, die geschikt zijn voor iedere Yogini op elk niveau. Yoga zal je ontspanning brengen en stimuleert het zelf helend vermogen van je lichaam. Yoga verbetert je conditie, concentratie en ademhaling. Dit zal je ondersteunen bij het verlichten van de lichamelijke en geestelijke gevolgen van behandelingen.

GroepsMeditatie

Elke dag begint met gezamenlijke meditatie. Meditatie helpt je om dichter bij jezelf te komen, rust en balans te vinden.

Mindfulness workshop

Het gevecht tegen de ziekte, het ondergaan en herstel van de behandelingen kost veel energie. Door te leven met aandacht in het hier en nu, kun je leren om beter om te gaan met angst, vermoeidheid en de “nieuwe werkelijkheid”. Mindfulness zal je ondersteunen om de dingen ook anders te zien en het vertrouwen in je lichaam langzaam weer terug te krijgen.

Massage

Iedere Yogini rosa krijgt gedurende een retreat een heerlijke behandeling van een therapeute gespecialiseerd in massages bij kanker. Zij bepaalt samen met jou welke behandeling het beste bij jou past.

Overige Workshops & Activiteiten

Gedurende jouw Yogini rosa Retreat week wordt er een keuze gemaakt uit verschillende workshops en activiteiten die bijdragen aan het vinden van rust in jezelf, contact te maken met je hart en die gewoon ook heel erg leuk zijn.

Food

Gezonde en smaakvolle voeding zijn belangrijke ingrediënten tijdens een Yogini rosa Retreat. Alle vegetarische maaltijden, healthy tussendoortjes en home made drankjes worden bereid met zoveel mogelijk biologische producten afkomstig uit eigen tuin of van omringende boeren op het eiland. Onze Yogi chefs koken iedere dag met veel liefde en aandacht een uitgebalanceerd menu. Zij worden geadviseerd en geïnspireerd door collega chefs en diëtisten.

Team

De Yogini rosa Retreat week wordt verzorgd door een team van deskundige vrouwen met ieder haar specialisme: